loading...
veilig de weg op veilig de weg op doorwerken in de auto doorwerken in de auto geen afleiding van je telefoon geen afleiding van je telefoon

Hoe Vipconn is gemaakt

In de auto belde ik altijd veel want zó benutte ik mijn beschikbare tijd zo efficiënt mogelijk. Even telefoneren….dat moet toch kunnen? Maar het is niet alleen dat telefoontje….het gevaarlijkst zijn de acties eromheen van nummers opzoeken tot mailtjes en berichten lezen en beantwoorden.

Het besef kwam pas na dat ene bijna fatale moment….en alerte tegenligger kon me nog maar net ontwijken. Trillend van schrik heb ik mijn auto langs de kant gezet en terwijl ik op adem probeerde te komen nam ik mezelf voor om dit nooit meer te doen!

Maar welke opties had ik? Ja, de beschikking over stemherkenning maar dat werkte in de praktijk vaker niet dan wel. Nummers opzoeken via het display op het dashboard van je auto is ook net zo gevaarlijk als zoeken via je smartphonescherm. Je hebt je ogen niet op de weg, voor meerdere seconden en in dat tijdbestek kan zich zomaar een levensgevaarlijke situatie ontwikkelen.

Hoe kon ik oplossen dat je op de weg kunt blijven letten en toch kunt bellen? Ik bedacht me dat het een systeem moest worden dat opgeslagen telefoonnummers met slechts één handeling kan kiezen. Een systeem dat afleidende apps naar de achtergrond verplaatst en zich automatisch activeert op het moment dat je in de auto stapt en tevens voor iedereen toegankelijk is.

Samen met het slimme team van Vipconn is dat mij gelukt. We hebben een fantastische app ontwikkeld voor Android en iOS die je in verbinding stelt met jouw persoonlijk assistent.

Kom erachter hoe voordelig de Bestuurdersassistent is

'Piet ter Schure, oprichter van Vipconn, weet het als geen ander. Voor zijn werk zit hij veel op de weg en weet dat het onmogelijk is om je telefoon zomaar te negeren. Sterker nog, die tijd in de auto wil je beter besteden!'

Piet ter Schure