Zo ontstond Vipconn

Vipconn is een idee van Piet ter Schure, directeur van een bedrijf in de scheepvaart. In zijn functie zit hij veel op de weg, en net als veel anderen betrapte hij zichzelf erop zijn telefoon niet altijd te kunnen negeren. Na een bijna-ongeluk wist Piet dat er iets moest veranderen. De eerste ideeën van een app die je in verbinding stelt met je PA waren geboren.

Dit zeggen onze medewerkers

Na een gevaarlijke situatie op de weg, besefte ik dat het anders moest. Mijn telefoon helemaal uitzetten is geen optie, omdat ik veel op de weg zit. Vipconn bood de oplossing waar ik al langere tijd naar zocht.

Irma Bosschink Gebiedsmanager

‘Ook ik heb me eraan schuldig gemaakt. Even een berichtje lezen op je telefoon lijkt niet zo gevaarlijk. Je beseft je pas hoe gevaarlijk het is, als je plotseling moet remmen omdat je voorligger stil blijkt te staan. Met Vipconn kan ik die stress van me af laten glijden.’

Joris van den Bosch Accountmanager

Het verhaal van Vipconn

In de auto belde ik altijd veel want zó benutte ik mijn beschikbare tijd zo efficiënt mogelijk. Even telefoneren….dat moet toch kunnen? Maar het is niet alleen dat telefoontje….het gevaarlijkst zijn de acties eromheen van nummers opzoeken tot mailtjes en berichten lezen en beantwoorden.

Het besef kwam pas na dat ene bijna fatale moment….en alerte tegenligger kon me nog maar net ontwijken. Trillend van schrik heb ik mijn auto langs de kant gezet en terwijl ik op adem probeerde te komen nam ik mezelf voor om dit nooit meer te doen!

Maar welke opties had ik? Ja, de beschikking over stemherkenning maar dat werkte in de praktijk vaker niet dan wel. Nummers opzoeken via het display op het dashboard van je auto is ook net zo gevaarlijk als zoeken via je smartphonescherm. Je hebt je ogen niet op de weg, voor meerdere seconden en in dat tijdbestek kan zich zomaar een levensgevaarlijke situatie ontwikkelen.

Hoe kon ik oplossen dat je op de weg kunt blijven letten en toch kunt bellen? Ik bedacht me dat het een systeem moest worden dat opgeslagen telefoonnummers met slechts één handeling kan kiezen. Een systeem dat afleidende apps naar de achtergrond verplaatst en zich automatisch activeert op het moment dat je in de auto stapt en tevens voor iedereen toegankelijk is.

Samen met het slimme team van Vipconn is dat mij gelukt. We hebben een fantastische app ontwikkeld voor Android en iOS die je in verbinding stelt met jouw persoonlijk assistent.

Kies voor veiligheid tijdens het rijden, kies voor Vipconn

Uw persoonlijk assistent helpt u onderweg met uw afspraken en telefoontjes, zodat u zich kunt focussen op het verkeer.
Test gratis met ons mee! De app is beschikbaar voor iOS en Android.